0

0,00 zł

razem: 0,00 zł
z VAT
Przejdź do koszyka
Koszyk
Konto

POWIETRZOZASYSACZ ogłasza powrót do oferty!

Automatyczna pompka do hermetycznego pakowania żywności, przyprawiania i marynowania mięsa, przechowywania suszonych grzybów i owoców lub próżniowego składowania kiełbasek i serów w lodówce, zamrażania prawie wszystkiego w zamrażarce = wszystko to pestka dla POWIETRZOZASYSACZA!

Utrzymuj jedzenie świeże przez długi czas! System próżniowy został opracowany z myślą o jakości i długoterminowym przechowywaniu wszystkich produktów żywnościowych w domu. Jedzienie przechowywane próżniowo ma wydłużony okres przydatności do spożycia w porównaniu z tradycyjnym pakowaniem i wytrzyma w lodówce czy zamrażarce dłużej niż zwykła żywność niezapakowana hermetycznie.

 

Nowy POWIETRZOZASYSACZ z workami o wartości 35,70 zł GRATIS

  • zestaw 3 szt. worków w rozmiarze 30 x 34 cm (objętość ok. 6000 ml)
  • zestaw 4 szt. worków w rozmiarze 26 x 28 cm (objętość ok. 3000 ml)
  • zestaw 5 szt. worków w rozmiarze 22 x 21 cm (objętość ok. 1300 ml)
    Dodatkowe worki próżniowe na zamek błyskawiczny z zaworem można zamówić, klikając TUTAJ.

 

Jeśli zdecydujesz się na zakup VZDUCHOCUC®, z pewnością docenisz jego wszechstronne zastosowanie:

1. NA MIĘSO w zamrażarce - mięso nie przymarza (jak w klasycznym foliowym worki) i nie ma wokół niego zamrożonych kryształków lodu - śniegu.  
2. DO OBRÓBKI MIĘSA- ponieważ zwyczajnie lepiej i szybciej marynuje się w próżni. 
3. NA WARZYWA- przechowywanie i gotowanie.
4. NA WĘDLINY- nie wyschną i wytrzymają dłużej. Oczywistym przykładem może być fakt, że już podczas kupowania wędlin są one w próżniowych opakowaniach.
5. NA SERY- niektóre z nich są również są już sprzedawane próżniowo, aby zwiększyć ich trwałość.
6. OWOCE - owoce sezonowe również nie przymarzają. Oznacza to, że po pół roku w zamrażarce nie masz TRUSKAWEK ZE ŚNIEGIEM, ale truskawki.

7. SOUS-VIDE- powolne gotowanie w próżni w niższych temperaturach.
8. WALKA Z MOLAMI w spiżarni! Do woreczka mole po prostu się nie dostaną.
9. Do większych worków można również zapakować MNIEJSZE CZĘŚCI GARDEROBY (podróż lub przechowywanie).
10. Możesz również używać do przechowywania ORZECHÓW, SUSZONYCH NASION, KAWY i innych produktów spożywczych ...

Po zużyciu DARMOWYCH woreczków, możesz kupić dodatkowe specjalne zamywane na suwak worki do pakowania próżniowego z zaworem. Każdy woreczek na przygotowane pole do opisania.

 

 

POWIETRZOZASYSACZ jest doskonałym pomocnikiem nowoczesnej metody gotowania "SOUS VIDE"

SOUS-VIDE to gotowanie w stałej temperaturze (najczęściej w zakresie 55-60 ° C) w próżni.
W powstałej potrawie wszystkie smaki są niesamowicie intensywne, więc każda szczypta ziół, każdy plasterek cytryny czy każdy kawałek masła jest rozpoznawalny wszędzie na przekroju całego dania.
Przygotować tą metodą można: mięso, ryby, warzywa, owoce, ale także jajka.
Słowo SOUS-VIDE (czyt. su wi) pochodzi z języka francuskiego i w tłumaczeniu oznacza "W PRÓŻNI".

JAK TO DZIAŁA?

4 kroki do sukcesu, to bardzo proste:

1. Umieść składniki w worku próżniowym razem z ziołami i przyprawami.
2. Odessaj całe powietrze z worka za pomocą POWIETRZOZASYSACZA.
3. Umieść woreczek w kąpieli wodnej, ustaw ją na żądaną temperaturę i "gotuj" minutami, godzinami czy przez cały dzień. Możesz do tego wykorzystać na przykład Combivar.
4. Z próżni wyciągasz ugotowane danie, więc niektóre z nich (polędwica, stek, ryba) muszą zostać jeszcze energicznie przesmażone ze wszystkich stron. To musi być naprawdę szybki proces, aby nie potrawa nie straciła równowagi i soczystości - to wszystko!

Zawsze musisz wiedzieć dwie rzeczy: na ile stopni i jak długo należy  "gotować" surowce.
Każdy lubi inny sposób przyrządzenia, ale najbardziej popularne to:
cienki filet z ryby: 55 ° C i 15 -20 minut / pierś z kurczaka: 75 ° C i 25 minut / polędwica: 61 ° C i 3 godziny.

Będziesz zachwycony/a rezultatem! Mięso zawsze będzie miękkie i soczyste, będzie rozpadać się na języku a na talerzu zachowa swój kształt. Warzywa zachowują całą soczystość, która nie wypływa do wody czy nie odparowuje z parą.

Do próżniowej obróbki mięsa i żywności, idealnie przyda Ci się właśnie automatyczna pompka POWIETRZOZASYSACZ.

Pięknego dnia, w imieniu zespołu Vaše DEDRA, życzi Ci

Šárka Synková

Autor artykułu: Milena Malinowska
Opublikowano: 23.10.2018

Prześlij dalej...

0