Kod: DA7799
Kod: DA7799
GŁĘBOKA FORMA PROSTOKĄTNA BIOPAN®.
Nieprzywierająca ceramiczna powierzchnia wewnętrzna BIOPAN® zapewnia, że żywność nie przywiera, nie przypala się oraz nie zawiera żadnych toksycznych substancji. Łatwa konserwacja, długa żywotność.
GŁĘBOKA FORMA PROSTOKĄTNA BIOPAN®.
Nieprzywierająca ceramiczna powierzchnia wewnętrzna BIOPAN® zapewnia, że żywność nie przywiera, nie przypala się oraz nie zawiera żadnych toksycznych substancji. Łatwa konserwacja, długa żywotność.
GŁĘBOKA FORMA PROSTOKĄTNA BIOPAN®.
Wykorzystasz do pieczenia słodkich i słonych bochenków, ale również na mięsne galarety i desery bez pieczenia.
Maks. zewnętrzne wymiary: 31,5 x 15 x 7,5 cm, maks. objętość 2000 ml.
Grubościenna konstrukcja gwarantuje, że formy i brytfanny nie popękają ani się nie odkształcą,
jak w przypadku klasycznych cienkich metali = długa żywotność foremek i blach.
Czy wiesz, że ...? DEDRA jako jedyna firma na świecie używa jasnozielonej nieprzywierającej powierzchni ceramicznej BIOPAN®. Największy światowy producent powierzchni ceramicznych nazwał ten odcień: DEDRA GREEN (DEDRA ZIELONY).
Stosowanie na tych powierzchniach grzewczych: gaz, kuchenka el., płyta szkło-ceramiczna, indukcyjna, halogenowa.
Zmiana koloru powierzchni jest naturalna:
Pod wpływem tłuszczu i wyższych temperatur dochodzi do barwnych zmian wszystkich powłok nieprzywierających. Jasnozielona powierzchnia zmieni kolor na ciemniejszy odcień.
TŁUSZCZ JEST NAJLEPSZYM PRZYJACIELEM!
Nieprzywieralność jakiejkolwiek powierzchni do pieczenia (dotyczy również powłok konkurencyjnych) jest wprost proporcjonalna do zawartości tłuszczu w pieczonej żywności.
A) Im jest więcej tłuszczu w pieczonych składnikach, tym mniejsze ryzyko przywarcia ciasta do ścian formy, blachy lub naczynia.
B) Im mniej tłuszczu jest w cieście, tym bardziej jest podatne na przywieranie do formy.
Należy zachować ostrożność w przypadku lekkich ciast biszkoptowych o niższej zawartości tłuszczu. Podobnie trzeba myśleć o cieście do pizzy. Jest beztłuszczowe, dlatego przed pieczeniem konieczne jest przetarcie powierzchni formy olejem.
W takich przypadkach zdecydowanie zalecamy nasmarować formę tłuszczem, ponieważ tłuszczu (olej, masło) w lekkich ciastach jest mniej .
Tłuste ciasta i jedzenie możemy piec bez obaw, bez konieczności natłuszczania formy. Tłuszcz uwolniony z pożywienia zapewni, że pokarm nie będzie przywierał i żywność da się łatwo wyjąć z formy także bez konieczności natłuszczania.
Pielęgnacja tych naczyń jest znacznie łatwiejsza niż w przypadku form bez warstwy nieprzywierającej. Łatwe mycie i konserwacja.
Należy jednak pamiętać, że:
„TŁUSZCZ jest podczas pieczenia NAJLEPSZYM PRZYJACIELEM” 😊
Z dumą gwarantujemy, że wszystkie nasze produkty przeznaczone do kontaktu z żywnością spełniają rygorystyczne normy i przepisy Unii Europejskiej. Zobowiązujemy się do przestrzegania Rozporządzenia (WE) nr 1935/2004, (WE) nr 2023/2006, (UE) nr 10/2011 oraz innych odpowiednich dyrektyw, zapewniających, że nasze produkty są bezpieczne i nie zagrażają Twojemu zdrowiu. Wszystkie nasze produkty są testowane oraz certyfikowane, aby spełniały najwyższe standardy bezpieczeństwa i jakości. Dziękujemy za zaufanie oraz wybór naszych bezpiecznych i jakościowych produktów.